Teckna din MC-försäkring här och nu!

Kontakta oss
0771-160 190 Mejla oss

Jämför innehållet och påverka priset på din försäkring

Hojåkarnas favoritbolag heter Svedea. Många köper våra försäkringar för våra konkurrenskraftiga priser men också för att vi har en förstklassig skadeservice. Priset på försäkringen kan du påverka själv, bland annat beroende på vem som kör motorcykeln, hur den förvaras på natten och om du använder mc-ställ.

Läs mer

Ännu bättre och billigare mc-försäkring för dig som är medlem i SMC

Som medlem i SMC får du 10 % rabatt på din försäkring. Dessutom förlänger du din maskinskadeförsäkring med två år och slipper betala vagnskadesjälvrisk om du krockar med en utländsk motpart, oavsett vem som orsakar olyckan. Och som om det inte vore nog med en av marknadens bästa försäkringar - du stödjer dessutom SMC:s utveckling. För varje tecknad försäkring får de nämligen ett bidrag till sitt arbete för ökad trafiksäkerhet.

Läs mer

Om 30 sekunder kan din mc vara försäkrad!

Du vet väl att du kan försäkra din mc redan innan du har hämtat ut den och anmält ägarbyte? Med några enkla knapptryck har du utrustat din motorcykel med ett generöst skydd till ett bra pris, sedan är det bara ut och köra!

Läs mer

Märkesförsäkringar till bra priser

Våra åtta märkesförsäkringar är framtagna speciellt för dig som köper en Aprilia, Can-Am Spyder, Honda, Kawasaki, Moto Guzzi, Piaggio, Vespa eller Yamaha hos en auktoriserad återförsäljare. De är alla framtagna i nära samarbete med märkets generalagent vilket innebär ett av marknadens bredaste grundskydd med snabbare ersättning vid stöld. Vi är också ensamma i branschen om att erbjuda stilleståndsersättning.

Läs mer

"Otroligt smidig skadereglering!"

Att min första skada på hojen kunde sluta så här smidigt trodde jag inte! Dagen efter att jag anmält skadan får jag ett mejl om att det går bra att lämna in hojen på valfri verkstad. Och när jag hade frågor kunde jag ringa min skadereglerare direkt. Jag är mycket imponerad av Svedea! -Se vilket betyg våra kunder ger oss och anmäl din skada här online!

Läs mer

Det här ingår i din motorcykelförsäkring

Trafikförsäkring är ett måste så fort din motorcykel är i trafik. Men om en olycka är framme kan det bli dyrt. En halvförsäkring eller helförsäkring hjälper dig med kostnader som kan uppstå, till exempel om motorcykeln behöver repareras.

Innehåll Hel Halv Trafik

Köp XL till både hel- och halvförsäkring

För endast 290 kr (261 kr om du är medlem i SMC) kan du köpa vårt XL-tillägg. Det ger dig räddnings- och bärgningsassistans dygnet runt, utan att du behöver betala självrisk. I vårt XL-tillägg ingår också en kris- och olycksfallsförsäkring, dessutom höjs maxersättningen för motorcykelns tillbehör och utrustning till 80 000 kr. Med XL utökas även ersättningen för hyrbil med 14 dagar, till totalt 21 dagar.

 

Vanliga frågor & svar

 • Kan jag betala min mc-försäkring månadsvis?

  Du betalar vanligtvis en gång per år men om din årspremie är högre än 1500 kronor kan du välja att dela upp betalningen på två gånger per år. Om din årspremie är högre än 3000 kronor kan du även välja att betala fyra gånger per år.

  Premien är säsongsvarierad vilket innebär att den större delen av årspremien är beräknad för sommarhalvåret och den lägre delen för vinterhalvåret. Om du delar upp din betalning kommer därför beloppet på fakturorna variera men årspremien är densamma.

 • Vad händer med försäkringen när jag säljer min mc?

  När ägarbytet går igenom får vi information om detta från Transportstyrelsen och vi avslutar då din försäkring. Har du en garageförsäkring måste du dock själv kontakta oss och säga upp försäkringen. När försäkringen är avslutad betalar vi tillbaka eventuell återstående del av din premie. Vill du ha pengarna insatta på ett konto ber vi dig lämna ett kontonummer.

 • Ingår assistans i er försäkring?

  Har du halv- eller helförsäkring så ingår alltid en assistans- och räddningsförsäkring som innebär att vi ersätter kostnader för person- och fordonstransport/bärgning om du råkar ut för en olycka eller drabbas av driftstopp med din mc. Om skadan sker under resa som är minst 200 km från hemorten och innefattar två planerade övernattningar så ersätter vi även kostnader för hyrbil för resans ändamål upp till en vecka. Med tillägget XL slipper du dessutom betala självrisken för assistans (1 000 kr) och hyrbilsersättningen förlängs till totalt tre veckor. Assistansservicen är tillgänglig dygnet runt och gäller i Sverige och gröna kort-området.

Våra försäkringsvillkor

I villkorssammanfattningen och i de fullständiga villkoren kan du läsa mer om försäkringen. Det är alltid de fullständiga villkoren som gäller.

Villkorssammanfattning MC-försäkring 

Fullständiga villkor MC-försäkring 2016

Fullständiga villkor MC-försäkring 2015

Hur sannolikt är det att du skulle rekommendera Svedea till en vän eller kollega?

Just nu har vi betyget 7.89 och 145 personer har röstat.

1 = Inte sannolikt 10 = Mycket sannolikt