Varför kattförsäkring?

Om vi fick bestämma så skulle ingen katt behöva bli sjuk eller skadad. Tyvärr är det inte alltid så och vi vill finnas här för dig och din katt om oturen skulle vara framme.

Vid sjukdom eller skada kan det tyvärr kosta en hel del att besöka en veterinär för undersökning, utredning och behandling av din katt. Med en kattförsäkring kan du få hjälp med de oväntade kostnader som kan uppstå och det kan kännas tryggt att veta att du inte står ensam om något tråkigt skulle inträffa. Vi finns här för dig och din katt helt enkelt.

Nisse blir biten

Katter försvarar sina revir och hamnar därför ofta i slagsmål. Något som kan ge otrevliga bitskador med infektionssjukdom som följd.

Maja får urinsten

Urinsten är något som drabbar många katter och kan kräva operation. Har katten en gång fått sådana besvär är det lätt att de kommer tillbaka och det är därför viktigt att se till att katten är oavbrutet försäkrad.

Sigge får TR

Tandsjukdomen TR (FORL) är vanlig hos lite äldre katter och är både smärtsam och allvarlig. Försäkrar du din katt hos oss innan den är två år ingår ersättning vid TR i veterinärvårdsförsäkringen (upp till 6  000 kr/år).

Kostnaderna för behandlingarna är hämtade från branschstatistik och avrundade till närmaste tusenlapp. Ersättningarna är beräknade på vår veterinärvårdsförsäkring med 1 500 kr i fast självrisk och 15 % i rörlig självrisk.

Hur försäkrar jag min katt?

Du kan köpa din kattförsäkring direkt här på webben eller genom att kontakta något av våra ombud. Du kan även ringa till kundnavet så hjälper vi dig att hitta en försäkring som passar för just dig och din katt.

Hur säger jag upp försäkringen?

Om din katt har sålts, överlåtits eller  avlidit kan du säga upp din kattförsäkring. Om du av någon annan anledning vill säga upp din kattförsäkring kan du göra det vid försäkringens huvudförfallodag. När denna är framgår av ditt försäkringsbrev. 

PuL