Anmäl din skada

Svedea sköter skaderegleringen för ICA båtförsäkring och vårt mål är att ta hand om alla skador så snabbt och smidigt som möjligt. Om du har fått en skada kan du alltid ringa oss om du behöver hjälp eller undrar något. Allra enklast anmäler du skadan här på webben.

Vad har hänt?

Du anmäler enklast din skada genom att fylla i en anmälan direkt här på webben. Börja med att välja vilken typ av skada du har råkat ut för.

Har du några frågor kan du ringa oss på 033-435 98 00, skadeavdelningen har öppet vardagar 8-17. För sjöassistans och akuta skador hjälper vi dig dygnet runt på samma telefonnummer.

Så här går det till om du råkar ut för en skada

1. Du anmäler skadan

Första steget är att anmäla vad som har hänt. Du är alltid välkommen att ringa oss om du har några frågor eller behöver hjälp, men enklast anmäler du skadan direkt här på webben. 

2. Vi registrerar skadan

När vi får in din skadeanmälan börjar vi med att registrera skadan. Utifrån dina uppgifter gör handläggaren en bedömning av vad nästa steg är för att komma vidare med ärendet.

3. Du får en bekräftelse

När vi registrerat och gått igenom skadan får du som kund en bekräftelse på hur vi går vidare. Om det är en skada som ska repareras kan du i de allra flesta fall åka direkt till ett valfritt och lämpligt varv som kan reparera båten. 

4. Du lämnar båten för reparation

Om båten ska repareras väljer du själv till vilket varv du lämnar den. Innan varvet kan sätta igång med reparationen behöver de skicka in ett kostnadsförslag till oss. Förslaget gås igenom av en skadereglerare som ser efter att kostnaden är skälig. Ibland behöver vi även åka ut och besiktiga skadan. Efter att varvet fått godkänt på kostnadsförslaget är det du som kund som beställer jobbet, för att alla garantiåtaganden och din konsumenträtt ska gälla i samband med reparationen. Det är också du som kommer överens med varvet om tidsplan för arbetet. 

5. Vi avslutar skadan

När reparationen är klar betalar du din självrisk och eventuella åldersavdrag direkt till varvet. De fakturerar sedan resterande del direkt till oss och när vi betalat fakturan avslutar vi skadeärendet.

 

Läs mer om ICAs båtförsäkring på icaforsakring.se