Om din hund måste avlivas

Med en livförsäkring kan du få ersättning om din hund dör, måste avlivas, blir stulen eller springer bort. Försäkringen är till för alla hundar som är id-märkta och den har ingen självrisk.

PuL

Livförsäkring

Livförsäkringen är till för alla hundar som är id-märkta men passar med fördel bra för hundar med utbildning, meriter och lite högre inköpspris. Försäkringen kan ersätta dig om din hund dör, måste avlivas, blir stulen eller springer bort. Nedan kan du se en kortfattad beskrivning av vad som ingår i försäkringen, för fullständig information se vårt villkor.

Innehåll Liv

Vilka hundar kan försäkras?

Du kan köpa livförsäkring för id-märkta hundar som är mellan sex veckor och 3 eller 5 år gamla (gränsen beror på ras, se mer i villkorssammanfattningen). För att kunna köpa livförsäkring behöver du ha hunden veterinärvårdsförsäkrad hos oss.

 

Välj rätt livförsäkringsbelopp

Det försäkringsbelopp du väljer ska spegla hundens inköpspris och marknadsvärde, det är också det belopp du max kan få i ersättning. Blandrashund eller hund som är oregistrerad och utan meriter kan högst försäkras till 15 000 kronor.

Livförsäkringsbeloppet kommer att börja sänkas med 20 procent per år från förnyelsen av försäkringen det år som hunden fyller 5, 7 eller 9 år (gränsen beror på ras - se villkorssammanfattningen för mer information). Vi sänker aldrig livförsäkringsbeloppet så att det blir mindre än 5 000 kr.

Begränsningar för vissa raser

Det finns vissa raser som har begränsningar i försäkringen, det vill säga fall när försäkringen inte lämnar någon ersättning. Livförsäkringen har begränsningar för följande raser: shar-pei, bostonterrier, engelsk och fransk bulldogg, chihuahua, pekingese och mops. Mer information om begränsningarna hittar du i villkorssammanfattningen.

Högt livvärde på din hund?

Om du vill försäkra din hund med ett livvärde som är högre än 20 000 kr för hund som är registrerad i SKK (eller liknande) eller 15 000 kr för oregistrerad hund behöver du skicka in ett veterinärintyg till oss. Du behöver även styrka hundens värde med meriter. 

 Ladda ner veterinärintyg (se)
 Ladda ner veterinärintyg (eng)

Undrar du något?

Här kan du få svar på många frågor som hundägare brukar fundera på. Hittar du inte ditt svar där kan du ringa oss på 0771-160 190 eller mejla djur@svedea.se så hjälper vi dig gärna.

Våra villkor

Här på webbplatsen försöker vi så tydligt som möjligt beskriva vad som ingår i våra försäkringar. Det är dock alltid de fullständiga villkoren som gäller. 

 Villkorssammanfattning hundförsäkring fr.o.m. 2017-06-01

 Villkorssammanfattning hundförsäkring fr.o.m. 2016-06-01

 

 Fullständiga villkor hundförsäkring fr.o.m. 2017-06-01

 Fullständiga villkor hundförsäkring fr.o.m. 2016-06-01