Om din hund används i avel

Vår avelsförsäkring är för dig som har tik eller hane som du tänker använda i avel. Du kan till exempel få ersättning för fertilitetsutredning, förlorad avelsförmåga och vård av sjuk valp.

PuL

Avelsförsäkring med veterinärvård av valp från första dagen

Avelsförsäkringen är ett tillägg till liv- och veterinärvårdsförsäkringen för dig som har en tik eller hane som du tänker använda i avel. Försäkringen ersätter kostnader som är vanliga i avelssammanhang.

Innehåll Avelsförsäkring

Vad räknas som ett dolt fel?

Med ett dolt fel menar vi en sjukdom eller defekt som har börjat utvecklas före besiktningen respektive leveransen men som inte har visat symtom eller annars varit känd. Varken sjukdomar eller defekter som enligt veterinärmedicinsk expertis borde ha upptäckts vid veterinärbesiktningen, eller sådana som är av ärftlig karaktär och inte har börjat utvecklas före leveransen är i vår mening ett dolt fel.

Veterinärvård och livförsäkring är grunden

Avelsförsäkringen är en tilläggsförsäkring som du kan köpa om du har både liv- och veterinärvårdsförsäkring för din hund.

Undrar du något?

Här kan du få svar på många frågor som hundägare brukar fundera på. Hittar du inte ditt svar där kan du ringa oss på 0771-160 190 eller mejla djur@svedea.se så hjälper vi dig gärna.

Våra villkor

Här på webbplatsen försöker vi så tydligt som möjligt beskriva vad som ingår i våra försäkringar. Det är dock alltid de fullständiga villkoren som gäller. 

 Villkorssammanfattning hundförsäkring fr.o.m. 2017-06-01

 Villkorssammanfattning hundförsäkring fr.o.m. 2016-06-01

 

 Fullständiga villkor hundförsäkring fr.o.m. 2017-06-01

 Fullständiga villkor hundförsäkring fr.o.m. 2016-06-01