Om din hund arbetar eller tävlar

Användbarhetsförsäkringen kan ersätta dig om din arbetande eller tävlande hund förlorar sin användbarhet. Du kan till exempel försäkra jakthundar, servicehundar, ledarhundar eller hundar som tävlar i agility eller lydnad.

PuL

Tilläggsförsäkring för arbetande hundar

Användbarhetsförsäkringen är ett tillägg till livförsäkringen och passar till exempel för jakthundar, servicehundar, ledarhundar eller hundar som tävlar i agility eller lydnad. Försäkringen kan ersätta dig om hunden förlorar sin användbarhet, blir stulen eller kommer bort. 

Innehåll Användbarhet

Vilka hundar kan försäkras?

Du kan köpa användbarhetsförsäkring från det att hunden är 6 veckor gammal under förutsättning att den även har veterinärvårds- och livförsäkring hos oss. Användbarhetsförsäkringen upphör samtidigt som livförsäkringen, det vill säga det år hunden som hunden fyller 5, 7 eller 9 år (åldersgränsen beror på ras).

Hur stor är ersättningen?

Det högsta ersättningsbelopp för en användbarhetsförsäkringen är samma belopp som för din hunds livförsäkring. När försäkringen är utnyttjad upphör både användbarhetsförsäkringen och livförsäkringen och du kan inte teckna ny livförsäkring eller användbarhetsförsäkring.

Veterinärvårdsförsäkring och livförsäkring är grunden

För att kunna köpa användbarhetsförsäkring måste din hund ha både veterinärvårdsförsäkring och livförsäkring hos oss. 

Undrar du något?

Här kan du få svar på många frågor som hundägare brukar fundera på. Hittar du inte ditt svar där kan du ringa oss på 0771-160 190 eller mejla djur@svedea.se så hjälper vi dig gärna.

Våra villkor

Här på webbplatsen försöker vi så tydligt som möjligt beskriva vad som ingår i våra försäkringar. Det är dock alltid de fullständiga villkoren som gäller. 

 Villkorssammanfattning hundförsäkring fr.o.m. 2017-06-01

 Villkorssammanfattning hundförsäkring fr.o.m. 2016-06-01

 

 Fullständiga villkor hundförsäkring fr.o.m. 2017-06-01

 Fullständiga villkor hundförsäkring fr.o.m. 2016-06-01