Om din hund måste avlivas

Med en livförsäkring kan du få ersättning om din hund dör, måste avlivas, blir stulen eller springer bort. Försäkringen är till för alla hundar som är id-märkta och den har ingen självrisk.


Så behandlar vi dina personuppgifter

Livförsäkring

Livförsäkringen är till för alla hundar som är id-märkta men passar med fördel bra för hundar med utbildning, meriter och lite högre inköpspris. Försäkringen kan ersätta dig om din hund dör, måste avlivas, blir stulen eller springer bort. Nedan kan du se en kortfattad beskrivning av vad som ingår i försäkringen, för fullständig information se vårt villkor.

Innehåll Liv

Vilka hundar kan försäkras?

Du kan köpa livförsäkring för id-märkta hundar som är mellan sex veckor och 3 eller 5 år gamla (gränsen beror på ras, se mer i villkorssammanfattningen). För att kunna köpa livförsäkring behöver du ha hunden veterinärvårdsförsäkrad hos oss.

 

Välj rätt livförsäkringsbelopp

Det försäkringsbelopp du väljer ska spegla hundens inköpspris och marknadsvärde, det är också det belopp du max kan få i ersättning. Blandrashund eller hund som är oregistrerad och utan meriter kan högst försäkras till 15 000 kronor.

Livförsäkringsbeloppet kommer att börja sänkas med 20 procent per år från förnyelsen av försäkringen det år som hunden fyller 5, 7 eller 9 år (gränsen beror på ras - se villkorssammanfattningen för mer information). Vi sänker aldrig livförsäkringsbeloppet så att det blir mindre än 5 000 kr.

Begränsningar för vissa raser

Det finns vissa raser som har begränsningar i försäkringen, det vill säga fall när försäkringen inte lämnar någon ersättning. Livförsäkringen har begränsningar för följande raser: shar-pei, bostonterrier, engelsk och fransk bulldogg, chihuahua, pekingese och mops. Mer information om begränsningarna hittar du i villkorssammanfattningen.

Högt livvärde på din hund?

Om du vill försäkra din hund med ett livvärde som är högre än 20 000 kr för hund som är registrerad i SKK (eller liknande) eller 15 000 kr för oregistrerad hund behöver du skicka in ett veterinärintyg till oss. Du behöver även styrka hundens värde med meriter. 

 Ladda ner veterinärintyg (se)
 Ladda ner veterinärintyg (eng)

Mer om hundförsäkring

Prata
med
oss!
Kontakta oss som du vill
Måndag–torsdag 7.30–19
Fredag 7.30–18
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.