Svedeas hundblogg

På Svedea älskar vi hundar! Här på vår blogg skildrar våra skribenter hur livet med hund kan se ut, och vad man kan tänka på. De kommer alla med sin egen berättelse men har en sak gemensamt – passionen för våra fyrbenta vänner.

Vad betyder orden för din hund?

Något som slog mig när vi hämtade hem vår svarta lilla valp Bonus i somras var att hon inte kunde något alls. Eller jo, hon kunde ju både äta, kissa och pipa – men hon kunde inga av de ord eller kommandon vi flera gånger per dag säger åt vår äldre hund. Hon kunde ju inte ens sitt eget namn.

En hundtoks bekännelse

Efter en intensiv jobbvecka så är det dags igen! Istället för att vila upp sig är det dags för en ny hundutställning! Ett nytt land, nya möjligheter och en ny oberoende bedömning av hundarna. Fastän jag redan vet att mina hundar är de finaste som finns så utsätter jag mig själv för detta. Att jag dessutom involverar min sambo och tvååriga son gör att tilläggsnamnet ”hundtok” passar mig ganska väl..

Håll hunden varm när det blir kallt

Temperaturen sjunker ofta under noll i vårt avlånga land. Självklart klär vi svenskar på oss både mössa och tjocka jackor – men hur står det egentligen till med våra fyrfota vänner? Kanske behöver just din vovve lite extra skydd i form av ett ordentligt täcke. Här kommer några tips som håller hunden varm under kyligare dagar.

Stressdämpande massage, ett sätt att hjälpa hunden ner i varv.

Stress är vanligt förekommande hos hundar och är ofta en bidragande faktor till olika problematiska beteenden. Men det finns metoder som du kan utföra för att hjälpa din hund. Innan du börjar med någon form av lugnande metoder är det dock viktigt att hunden först och främst får utlopp i form av ras- och individanpassad motion och aktivering. Att försöka installera en off-knapp på en hund som inte får gediget utlopp är inte schysst. Därefter är det oerhört viktigt för hundar som har en tendens att stressa upp att få hjälp av varva ner.

Hundar och fyrverkerier

Snart är den här. Den där natten då himlavalvet öppnar sig med dunder och brak. Och skyn färgläggas i neon och glitter. En tid då många tama som vilda djur lever i skräck. Det är synd det där. Att vi tvåbenta inte lärt oss fira årsskiftet med mer respekt för de själar vi delar jorden med. Jätte synd. Men nu är det så. Idag tänker jag därför lägga fokus på hur du kan underlätta, där och då, för just din hund.