Svedeas hundblogg

På Svedea älskar vi hundar! Här på vår blogg skildrar våra skribenter hur livet med hund kan se ut, och vad man kan tänka på. De kommer alla med sin egen berättelse men har en sak gemensamt – passionen för våra fyrbenta vänner.

5 vanliga valpåkommor – så hjälper du din hund

Under ditt första år som hundägare kommer du att lära dig massor! Din nya familjemedlem kommer ge dig enormt mycket glädje, men skulle din valp bli sjuk eller skadad är det lätt att bli orolig. Veterinär Ylva Trygger reder ut fem av de vanligaste åkommorna och tipsar om vad du själv kan göra för att hjälpa din valp om de uppstår.

Vad gör du om din valp får magproblem?

Magåkommor är den vanligaste anledningen till att hundägare söker veterinärhjälp. Men att ta med sin valp till en stressig miljö hos veterinären är inte alltid nödvändigt. Många problem kan du behandla själv. Är du osäker på hur du ska göra kan du besöka den digitala veterinärkliniken FirstVet som ingår i vår hundförsäkring.

Den viktiga valptiden

Att låta nya valptassar tulta över tröskeln för första gången kan kännas nervöst. Inget får gå fel. Allt måste bli rätt. Trygghet ska gro, tillit ska växa fram. En hund ska fostras, formas och frodas. Helst utan att tugga i sig hörnsoffan, välta blöjbarnet, bajsa på den orientaliska mattan eller svälja en stekspade. Det kan kännas övermäktigt. Därför benar vi ut vad som är viktigast att lägga energi på i början av valplivet.

4 tips inför valpens hemkomst

Dagen V som i valp närmar sig! När det äntligen börjar bli dags att hämta hem din nya familjemedlem har du förmodligen redan skaffat de mest väsentliga prylarna, men det finns en del praktiska saker som är viktiga att ordna med innan hemkomsten för att ni ska få en riktigt lyckad start tillsammans.

Hunduppfödarens bästa tips inför valpköpet

Har du blivit redo att välkomna en ny fyrfota familjemedlem? Vi frågade hunduppfödaren Ulrika om hur man bäst förbereder sig inför kontakten med uppfödaren för ett lyckat valpköp.

Prata
med
oss!
Kontakta oss som du vill
Vardagar 8:00-18:00
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Just nu kan det ta något längre tid.
Varmt välkommen att ringa oss.
Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se dina försäkringar, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se dina försäkringar, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Mina sidor kan du logga in för att se dina försäkringar, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.