Svedeas hundblogg

På Svedea älskar vi hundar! Här på vår blogg skildrar våra skribenter hur livet med hund kan se ut, och vad man kan tänka på. De kommer alla med sin egen berättelse men har en sak gemensamt – passionen för våra fyrbenta vänner.

Eftersök i mörkret

Att vara eftersöksjägare innebär att man kan bli väckt när som helst på dygnet för att ta sig ut, spåra upp ett skadat djur och förhoppningsvis kunna förkorta djurets lidande. I det här fallet var kl. 4 på morgonen när en älgkalv hade blivit påkörd.

Hundmöten del 2 - tillägnat de som tystnar

De tysta. De med förmågan att vända lavasprutande vulkanutbrott inåt. De introverta. Detta inlägg kommer handla om dem, deras mående behöver belysas på en scen de inte vågar sig upp på.

Hundmöten del 1 - När kissrundan känns som ett krig

Låt mig presentera Inger, Sofia och Mats. Och deras hundar Sansa, Zorro och Joppe. Alla gör utfall, alla hundar alltså, och Sofia, ibland gör även hon utfall. Deras liv är röriga. Promenader som borde vara ljuvliga innebär nitisk framförhållning, dragkamp, oro, morr och lufthugg, upprörda skall och arga röster, nedlåtande blickar och misströstan.

Gör din hund till en stjärna - del 2

Hur blir din hund en stjärna i utställningsringen? Det är något man som ny hundägare kan fråga sig. I del 1 gick vi igenom hur man börjar träna hunden på att gå fint, stå still och att bli klämd och känd på av domaren. Här får du tips om hur du tar träningen till nästa nivå och vad som är viktigt att tänka på när det äntligen är dags för första utställningsdagen.

Gör din hund till en stjärna - del 1

Hur blir din hund en stjärna i utställningsringen? Det är något man som ny hundägare kan fråga sig. Besöker du en hundutställning och stannar till vid en ring, kan det som föregår inne i ringen verka hur lätt som helst. Hundar som glatt travar fint i kopplet och glada hussar och mattar som lämnar ringen med den ena rosetten efter den andra. Men som med allt annat krävs träning!