Svedeas hundblogg

På Svedea älskar vi hundar! Här på vår blogg skildrar våra skribenter hur livet med hund kan se ut, och vad man kan tänka på. De kommer alla med sin egen berättelse men har en sak gemensamt – passionen för våra fyrbenta vänner.

Trimma hunden inför jaktsäsongen

Där ljöd sista skottet. Tryckvågen sätter sig i bröstkorgen och krutdoften hänger kvar i luften. Ett tag. Sen försvinner den. Den kommer saknas. För den sista älgen har fallit och nu är det över. För denna gång.

Hur strikt är strikt ansvar för hunden?

Strikt ansvar är något som de flesta hundägare känner till. Men vad exakt innebär det? Och vilka konsekvenser kan det få? Här reder vi ut begreppet och ger råd om vad du kan tänka på för att undvika att behöva betala stora pengar i skadestånd.

En förälskad hundhistoria

Jag har aldrig haft speciellt mycket hundar i min närhet. En och annan katt tillhörde familjen men inte mer än så. 2009 träffade jag min hustru och helt plötsligt kom jag in i en värld som för mig innehöll helt nya inslag. Man kan säga att jag har två kärlekar idag.

Vad betyder orden för din hund?

Något som slog mig när vi hämtade hem vår svarta lilla valp Bonus i somras var att hon inte kunde något alls. Eller jo, hon kunde ju både äta, kissa och pipa – men hon kunde inga av de ord eller kommandon vi flera gånger per dag säger åt vår äldre hund. Hon kunde ju inte ens sitt eget namn.

En hundtoks bekännelse

Efter en intensiv jobbvecka så är det dags igen! Istället för att vila upp sig är det dags för en ny hundutställning! Ett nytt land, nya möjligheter och en ny oberoende bedömning av hundarna. Fastän jag redan vet att mina hundar är de finaste som finns så utsätter jag mig själv för detta. Att jag dessutom involverar min sambo och tvååriga son gör att tilläggsnamnet ”hundtok” passar mig ganska väl..