Svedeas hundblogg

På Svedea älskar vi hundar! Här på vår blogg skildrar våra skribenter hur livet med hund kan se ut, och vad man kan tänka på. De kommer alla med sin egen berättelse men har en sak gemensamt – passionen för våra fyrbenta vänner.

Välj rätt hundras!

Har tiden äntligen kommit då det äntligen finns utrymme för en hund i familjen? Grattis! Du står nu inför flera stora beslut. Kunskap och magkänsla, gärna i den ordningen, är viktiga redskap i valet av vem som ska bli din framtida BFF. Ett genomtänkt val är grogrunden för ett härligt hundliv och bör baseras på hundens egenskaper och behov framför utseendet.

Festlig show när årets valp utsågs

Vilken av alla duktiga valpar skulle kamma hem titeln Puppy of the year? Vi fick äran att delta på vår senaste samarbetspartner Stockholm Kennelklubbs årliga evenemang – en dag fylld av glitter, glamour och exemplariska vovvar!

Julens 5 farligaste för ditt djur

Snart är det äntligen jul och tid för mys i soffan, långa skogspromenader och god mat. Men se upp så inte din hund eller katt får tag på någon av julens farligheter och ni tvingas till veterinärbesök mitt i julfirandet. Veterinär Ylva Trygger tipsar om de 5 vanligaste farorna man bör passa sig för som djurägare.

Eftersök i mörkret

Att vara eftersöksjägare innebär att man kan bli väckt när som helst på dygnet för att ta sig ut, spåra upp ett skadat djur och förhoppningsvis kunna förkorta djurets lidande. I det här fallet var kl. 4 på morgonen när en älgkalv hade blivit påkörd.

Hundmöten del 2 - tillägnat de som tystnar

De tysta. De med förmågan att vända lavasprutande vulkanutbrott inåt. De introverta. Detta inlägg kommer handla om dem, deras mående behöver belysas på en scen de inte vågar sig upp på.