Svedeas hundblogg

På Svedea älskar vi hundar! Här på vår blogg skildrar våra skribenter hur livet med hund kan se ut, och vad man kan tänka på. De kommer alla med sin egen berättelse men har en sak gemensamt – passionen för våra fyrbenta vänner.

Julens faror för din hund

Julhelgen innebär tyvärr högtryck hos djursjukhusen. För mycket julmat och föremål som hunden inte är van vid gör att många kommer in med besvär. Här är några saker som din hund bör undvika så att ni kan fortsätta fira en fröjdefull (och inte ruinerad) jul tillsammans!

Jag bestämde att min hund skulle dö

Ett mail började precis så. Ett mail som rörde mig till tårar då igenkänningen i varje ord var stor. En hund hade slocknat. Ett hjärta fullt av liv fick sluta dunka, för att det beslutades så. Kvar i rummet levde bara minnena från en svunnen tid. En tid som var verklig en sekund tidigare. Såren från beslutet som rivit inom slutar bränna när sista andetaget tas. Det är taget, det är genomfört. Sorgen fyller efterskalven. Och livet fortsätter.

Tugga hundkex och klia skägg

En man ringer mig. Han har försökt gå till veterinären med sin Lufsen. Det gick så där. Dit gick det. Men sen gick det inte mer. Veterinären blev liksom röd och svettig och Lufsen blev hal. Så där hal som såpbubbelvatten ni vet. Och sen blev han lite arg, Lufsen alltså. Då sa veterinären till husse att Lufsen var olämplig. Då blev husse lite arg. Och nu har de bytt veterinär. Till en de inte riktigt vill gå till heller. Men Lufsen har någon slags öronåkomma som verkar irritera. Så de måste.

Att lära gamla hundar sitta

För några år sedan fick jag hund på köpet när jag träffade min sambo. Loffe, hunden i fråga, var då sex år gammal och eftersom jag länge drömt om hund började jag ganska snart släpa med mig honom på diverse hundkurser. Men hur sant är egentligen ordspråket - går det att lära gamla hundar sitta (eller i mitt fall backa)?

Klart hunden ska med på flyget!

Det har inte alltid varit självklart att ta med hunden på flyget. Men alternativen är idag flera och det blir allt vanligare att ta med sig sin fyrfota vän. Här är en liten lathund som är bra att se över innan du och din hund beger er ut på äventyr!