Svedeas hundblogg

På Svedea älskar vi hundar! Här på vår blogg skildrar våra skribenter hur livet med hund kan se ut, och vad man kan tänka på. De kommer alla med sin egen berättelse men har en sak gemensamt – passionen för våra fyrbenta vänner.

Sofia vann en fyrhjuling på hundmässan

Under Stockholm hundmässa kunde de som besökte Svedeas monter tävla om en fyrhjuling, motorcykel eller vattenskoter. Totalt tävlade 4700 personer och vinnare blev Sofia Nilsson med denna härliga bild. Grattis Sofia!

Så skyddar du hunden mot fästingar

Fästingar kan ge obehagliga sjukdomar, både för djur och människor och diskussionerna kring vilket fästingpreparat man bör använda går isär. Huvudsaken är att du skyddar din hund och att du dagligen går igenom pälsen och tar bort fästingarna.

Så gör du kloklippningen till en härlig mysstund

Fasthållning och tvång är de vanligaste orsakerna bakom hundars rädslor och aggressioner i relation till klovård. Så hur gör du kloklippningen till en härlig mysstund? Ett tillfälle för närhet och närvaro, samspel och kommunikation. I detta avsnitt belyser vi vikten av en lugn och trygg hund och hur du skapar förtroende hos din hund.

Så klipper du hundens klor

Att klippa klorna på sin hund kan kännas läskigt, för alla inblandade. Blir det fel blir det blod. Men det läskiga kan genom kunskap och en utvecklad förmåga hos båda parter bli en mysig stund. Detta avsnitt handlar om konkret kloklippning, hur man går tillväga. Nästa avsnitt täcker hur du tränar hunden trygg och att ligga stilla medan du klipper. Båda förmågorna är av vikt, den ena utan den andra skapar osäkerhet och risken för pulpaklippning ökar, den vanligaste orsaken bakom kloklippningsrädsla hos hund.

Så väljer du rätt hundförsäkring!

Tänk dig – din hund har skadat sig och ni måste åka till veterinären, något som kan bli en smärtsam men också ganska dyr historia. Därför kan det vara klokt att fundera över din hunds försäkring och vilka alternativ som erbjuds när du behöver hjälpen som mest. Här tipsar jag om vad du kan tänka på när du ska teckna en hundförsäkring!