Svedeas hundblogg

På Svedea älskar vi hundar! Här på vår blogg skildrar våra skribenter hur livet med hund kan se ut, och vad man kan tänka på. De kommer alla med sin egen berättelse men har en sak gemensamt – passionen för våra fyrbenta vänner.

Håll hunden varm när det blir kallt

Temperaturen sjunker ofta under noll i vårt avlånga land. Självklart klär vi svenskar på oss både mössa och tjocka jackor – men hur står det egentligen till med våra fyrfota vänner? Kanske behöver just din vovve lite extra skydd i form av ett ordentligt täcke. Här kommer några tips som håller hunden varm under kyligare dagar.

Stressdämpande massage, ett sätt att hjälpa hunden ner i varv.

Stress är vanligt förekommande hos hundar och är ofta en bidragande faktor till olika problematiska beteenden. Men det finns metoder som du kan utföra för att hjälpa din hund. Innan du börjar med någon form av lugnande metoder är det dock viktigt att hunden först och främst får utlopp i form av ras- och individanpassad motion och aktivering. Att försöka installera en off-knapp på en hund som inte får gediget utlopp är inte schysst. Därefter är det oerhört viktigt för hundar som har en tendens att stressa upp att få hjälp av varva ner.

Hundar och fyrverkerier

Snart är den här. Den där natten då himlavalvet öppnar sig med dunder och brak. Och skyn färgläggas i neon och glitter. En tid då många tama som vilda djur lever i skräck. Det är synd det där. Att vi tvåbenta inte lärt oss fira årsskiftet med mer respekt för de själar vi delar jorden med. Jätte synd. Men nu är det så. Idag tänker jag därför lägga fokus på hur du kan underlätta, där och då, för just din hund.

Roa hunden både inne och ute

Det är mörkt ute men förhoppningsvis närmar sig lite ledighet! Även om du kanske mest ser fram emot att ta det lugnt och dricka glögg i soffan så gissar jag att hunden har en helt annan önskelista. Aktivera mera! ropar många hundar. Därför kommer här fyra bra aktiveringstips, både för promenaden och hemmahänget.

Saga – en lycklig hundstipendiat

Fia Hagström i Kiruna såg ett inlägg om hundstipendiet på vår facebooksida och tyckte att det skulle passa perfekt för hennes hundtokiga dotter, Saga, som då var 12 år. Utan att säga något ansökte hon och turen var på deras sida – Saga blev nämligen en av de 14 som under 2016 fick ett stipendium.