Svedeas hundblogg

På Svedea älskar vi hundar! Här på vår blogg skildrar våra skribenter hur livet med hund kan se ut, och vad man kan tänka på. De kommer alla med sin egen berättelse men har en sak gemensamt – passionen för våra fyrbenta vänner.

Den viktiga valptiden

Att låta nya valptassar tulta över tröskeln för första gången kan kännas nervöst. Inget får gå fel. Allt måste bli rätt. Trygghet ska gro och tillit ska växa fram. En hund ska fostras, formas och frodas. Helst utan att tugga i sig hörnsoffan, välta blöjbarnet, bajsa på den orientaliska mattan eller svälja en stekspade. Det kan kännas övermäktigt. Därför benar vi ut vad som är viktigast att lägga energi på i början av valplivet.

Så väljer du rätt hundförsäkring!

Tänk om din hund skadar sig och ni måste åka till veterinären, något som kan bli en smärtsam men också ganska dyr historia. Därför kan det vara klokt att fundera över din hunds försäkring och vilka alternativ som erbjuds när du behöver hjälpen som mest. Här tipsar jag om vad du kan tänka på när du ska teckna en hundförsäkring!

Så klipper du hundens klor

Att klippa klorna på sin hund kan kännas läskigt. För alla inblandade. Blir det fel blir det blod. Men det läskiga kan genom kunskap och en utvecklad förmåga hos båda parter bli en mysig stund. Detta avsnitt handlar om konkret kloklippning, hur man går tillväga. Nästa avsnitt täcker hur du tränar hunden trygg och att ligga stilla medan du klipper. Båda förmågorna är av vikt, den ena utan den andra skapar osäkerhet och risken för pulpaklippning ökar, den vanligaste orsaken bakom kloklippningsrädsla hos hund.

Så hjälper du hunden i värmen

Sommaren är här och med den också värmen. Men se upp för överhettning hos din hund - värmeslag är ett tillstånd som kan bli mycket allvarligt. Det drabbar främst hundar som lämnas i varma bilar, men risken för överhettning är också stor om det är vindstilla eller om hunden är bunden i solskenet utan tillgång till skugga. Här ger jag några tips på hur du hjälper din fyrbenta vän hålla temperaturen!

Så lyckas du med valpträningen!

Din valp har bott in sig. Försiktigheten är som bortblåst och han har blivit kavat. Det tidigare försynta lilla ludna knytet ser numera illmarig ut och gör sällan som du tänkt dig. Långa sovstunder har byts mot vildsinta upptåg, mitt bland söndertuggade skor och kisspölar försöker du uppleva det ljuvliga hundlivet du drömde om. Låt oss hjälpa dig på traven.

Mer om hundförsäkring

Prata
med
oss!
Kontakta oss som du vill
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.