Svedeas hundblogg

På Svedea älskar vi hundar! Här på vår blogg skildrar våra skribenter hur livet med hund kan se ut, och vad man kan tänka på. De kommer alla med sin egen berättelse men har en sak gemensamt – passionen för våra fyrbenta vänner.

Så hjälper du hunden i värmen

Sommaren är här och med den också värmen. Men se upp för överhettning hos din hund - värmeslag är ett tillstånd som kan bli mycket allvarligt. Det drabbar främst hundar som lämnas i varma bilar, men risken för överhettning är också stor om det är vindstilla eller om hunden är bunden i solskenet utan tillgång till skugga. Här ger jag några tips på hur du hjälper din fyrbenta vän hålla temperaturen!

Så lyckas du med valpträningen!

Din valp har bott in sig. Försiktigheten är som bortblåst och han har blivit kavat. Det tidigare försynta lilla ludna knytet ser numera illmarig ut och gör sällan som du tänkt dig. Långa sovstunder har byts mot vildsinta upptåg, mitt bland söndertuggade skor och kisspölar försöker du uppleva det ljuvliga hundlivet du drömde om. Låt oss hjälpa dig på traven.

5 vanliga valpåkommor – så hjälper du din hund

Under ditt första år som hundägare kommer du att lära dig massor! Din nya familjemedlem kommer ge dig enormt mycket glädje, men skulle din valp bli sjuk eller skadad är det lätt att bli orolig. Veterinär Ylva Trygger reder ut fem av de vanligaste åkommorna och tipsar om vad du själv kan göra för att hjälpa din valp om de uppstår.

Vad gör du om din valp får magproblem?

Magåkommor är den vanligaste anledningen till att hundägare söker veterinärhjälp. Men att ta med sin valp till en stressig miljö hos veterinären är inte alltid nödvändigt. Många problem kan du behandla själv. Är du osäker på hur du ska göra kan du besöka den digitala veterinärkliniken FirstVet som ingår i vår hundförsäkring.

Den viktiga valptiden

Att låta nya valptassar tulta över tröskeln för första gången kan kännas nervöst. Inget får gå fel. Allt måste bli rätt. Trygghet ska gro, tillit ska växa fram. En hund ska fostras, formas och frodas. Helst utan att tugga i sig hörnsoffan, välta blöjbarnet, bajsa på den orientaliska mattan eller svälja en stekspade. Det kan kännas övermäktigt. Därför benar vi ut vad som är viktigast att lägga energi på i början av valplivet.

Mer om hundförsäkring

Prata
med
oss!
Kontakta oss som du vill
Vardagar 8:00-18:00
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.