Svedeas hundblogg

På Svedea älskar vi hundar! Här på vår blogg skildrar våra skribenter hur livet med hund kan se ut, och vad man kan tänka på. De kommer alla med sin egen berättelse men har en sak gemensamt – passionen för våra fyrbenta vänner.

Så väljer du rätt hundförsäkring!

Tänk dig – din hund har skadat sig och ni måste åka till veterinären, något som kan bli en smärtsam men också ganska dyr historia. Därför kan det vara klokt att fundera över din hunds försäkring och vilka alternativ som erbjuds när du behöver hjälpen som mest. Här tipsar jag om vad du kan tänka på när du ska teckna en hundförsäkring!

”FirstVet gav mig mycket bra stöd!”

Lotta Axeland ringde till FirstVet med hunden Rocky som hon misstänkte hade drabbats av blåskatarr. Vi passade på att fråga Lotta hur hon hade upplevt sitt besök!

Hundar och huggormar – tänk på det här!

Med varmare väder vaknar de flesta till liv. Inte minst huggormarna som söker sig till varma platser där de kan gassa i solen. Här ger vi några tips på vad du kan tänka på om din hund blir ormbiten.

Trimma hunden inför jaktsäsongen

Där ljöd sista skottet. Tryckvågen sätter sig i bröstkorgen och krutdoften hänger kvar i luften. Ett tag. Sen försvinner den. Den kommer saknas. För den sista älgen har fallit och nu är det över. För denna gång.

Hur strikt är strikt ansvar för hunden?

Strikt ansvar är något som de flesta hundägare känner till. Men vad exakt innebär det? Och vilka konsekvenser kan det få? Här reder vi ut begreppet och ger råd om vad du kan tänka på för att undvika att behöva betala stora pengar i skadestånd.