Svedeas hundblogg

På Svedea älskar vi hundar! Här på vår blogg skildrar våra skribenter hur livet med hund kan se ut, och vad man kan tänka på. De kommer alla med sin egen berättelse men har en sak gemensamt – passionen för våra fyrbenta vänner.

Inkallning och mentala vågskålar

Jag har en god vän, en sån man inte vill vara utan. Han har en bra inkallning på mig, trots att jag inte är den lydiga sorten. Men när han ropar vankas det äventyr, skogsturer, intressanta samtal över rykande tekoppar, hyss, god mat, mysiga stunder och asgarv. Så jag kommer gärna, när han ber mig.

Hundar med viktiga jobb

Att hundar tillsammans med sina förare jobbar i bland annat omsorg och skola blir allt vanligare. Sara Karlberg som startat och driver Svenska Terapihundskolan berättar om vad som krävs för att en hund ska passa som en social tjänstehund.

Gör hunden en tjänst - borsta tänderna!

Det är inte bara vi människor som kan få problem med tänderna utan även våra hundar. Cirka hälften av alla hundar lider av någon form av tandsjukdom. För att undvika smärtsamma inflammationer, tandlossning och dyra veterinärkostnader är det viktigt att borsta hundens tänder och att hålla koll i munnen.

Grilla säkert i sommar!

Sol, sommar och värme gör att grillarna går för högvarv i trädgårdar och i parker. Den goda och trevliga stämningen kan dock snabbt bytas mot oro om hunden får tag på grillgott som inte är för hundmagar. Varje år kommer det in hundar till djursjukhusen som blivit dåliga i anslutning till grillning. Här får du tips på vad du som djurägare ska tänka på i samband med grillningen.

Sofia vann en fyrhjuling på hundmässan

Under Stockholm hundmässa kunde de som besökte Svedeas monter tävla om en fyrhjuling, motorcykel eller vattenskoter. Totalt tävlade 4700 personer och vinnare blev Sofia Nilsson med denna härliga bild. Grattis Sofia!