Intresseanmälan

Vi försäkrar drönare som ägs av företag och som används kommersiellt i Sverige.

Från 2018-01-01 krävs inte längre registrering av drönare under 7 kg hos transportstyrelsen. Det är dock fortfarande krav på att drönare som används kommersiellt ska ha flygansvarsförsäkring. 

Vi försäkrar inte bara flygansvaret utan du kan även försäkra själva drönaren och den utrustning som används till drönaren, exempelvis kamera och sensorer (allriskförsäkring). Dessutom erbjuder vi nu även Flyg-Vidare-Försäkring. Läs mer om Flyg-Vidare och vad den innehåller

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi inom kort med offert. 

Ansvarsförsäkring 

Försäkringen gäller inom Sverige men kan utökas till andra länder vid tillfällig verksamhet där. 

Försäkringspremien varierar beroende på vilken kategori drönaren tillhör:

  • Kategori 1 (0-7 kg) - årspremie 1 400 kr
  • Kategori 2 (7-50 kg) - årspremie 1 895 kr

Du betalar bara för det antal drönare som kan flyga vid samma tillfälle. En premie för en pilot med en eller fler drönare, två premier för två piloter med två drönare eller fler och så vidare. 

Allrisk

Allriskförsäkring kan tecknas för drönare och utrustning som till exempel kamera eller sensor. Du väljer mellan att försäkra drönare och eventuell utrustning på heltid (det vill säga dygnet runt oavsett aktivitet) alternativt endast flygtid (det vill säga under flygning). Väljer du flygtid kan du komplettera med skydd för stöld och/eller skada under transport.

Flyg-Vidare-Försäkring

Egendomsförsäkringen kan nu kompletteras med vår Flyg-Vidare-Försäkring. Försäkringen ersätter hyra av drönare i det fall den försäkrade drönaren drabbas av en ersättningsbar egendomsskada och inte kan användas i verksamheten. Ersättning lämnas under högst en månad och du väljer mellan 10 000 kr, 20 000 kr och 30 000 kr i försäkringsbelopp. Självrisken är gemensam med egendomsförsäkringen.

 

Beskriv försäkringstagaren

Beskriv försäkrat objekt

Om du vill försäkra fler än två drönare eller har mer än ett tillbehör per drönare ber vi dig kontakta oss via telefon.