Intresseanmälan

Vi försäkrar drönare som ägs av företag och som används kommersiellt.
Nu krävs inte längre registrering av drönare under 7 kg hos transportstyrelsen. Det är dock fortfarande krav på att drönare som används kommersiellt ska ha flygansvarsförsäkring. 

Flygansvarsförsäkring

Ersätter skadeståndsskyldighet vid kommersiell flygning. Läs mer...

Ansvarsförsäkring 

Försäkringen gäller inom Sverige men kan utökas till andra länder (utanför norden efter individuell prövning).  

Försäkringspremien varierar beroende på vilken kategori drönaren tillhör:

  • Kategori 1 (0-7 kg): årspremie 1 400 kr inom Sverige
  • Kategori 2 (7-50 kg): årspremie 1 895 kr inom Sverige

Du betalar bara för det antal drönare som kan flyga vid samma tillfälle. En premie för en pilot med en eller fler drönare, två premier för två piloter med två drönare eller fler och så vidare.

Försäkringsbeloppet är 750 000 SDR (särskilda dragningsrätter) i enlighet med EG 785/2004.* Självrisken är 1 000 kr vid skada på annans egendom. Vid skada på person är det ingen självrisk. 

*Enligt EU-förordning ska försäkringsbeloppet utgöra lägst 750 000 SDR för flygförsäkring.

Egendomsförsäkring

Allriskförsäkring för drönaren och tillbehör till denna, till exempel kamera eller mätutustning. Läs mer...

Allriskförsäkring kan tecknas för drönare och utrustning som till exempel kamera eller sensor. Du väljer mellan att försäkra drönare och eventuell utrustning på heltid (det vill säga dygnet runt oavsett aktivitet), alternativt endast flygtid (det vill säga under flygning). Väljer du flygtid kan du komplettera med skydd för stöld och/eller skada under transport. Premien för allriskförsäkringen baseras på värdet av drönaren och dess tillbehör samt på hur den används. Självrisken kan väljas i tre olika nivåer och påverkar även den priset på allriskförsäkringen.

Flyg-Vidare-Försäkring

Kan tecknas som tillägg till egendomsförsäkringen. Tillägget ersätter eventuella hyrkostnader för motsvarande drönaren med utrustning. Läs mer...

Egendomsförsäkringen kan nu kompletteras med vår Flyg-Vidare-Försäkring. Försäkringen ersätter kostnader för hyra av drönare i det fall den försäkrade drönaren drabbas av en ersättningsbar egendomsskada och inte kan användas i verksamheten. Ersättning lämnas under högst en månad och du väljer mellan 10 000 kr, 20 000 kr och 30 000 kr i försäkringsbelopp. Självrisken är gemensam med egendomsförsäkringen.

 

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi inom kort med offert. 

Försäkringstagare

Beskriv försäkrat objekt

Om du vill försäkra fler än två drönare eller har mer än ett tillbehör per drönare ber vi dig kontakta oss via telefon.
Så behandlar vi dina personuppgifter