Friskvårdscenter får Svedeas femte stipendium

Tom Svensson insåg tidigt behovet av friskvård och massage ute på företag och startade därför sitt företag 1997. 2005 anslöt hans dotter EmmaMaria som massör och tillsammans har de byggt upp verksamheten till det välmående företag det var – fram till mars 2020. Då kom coronakrisen och på ett dygn tappade de 85 % av sina kunder. Konsekvenserna lider de fortfarande av.

Friskvårdscenter startades 1997 av Tom Svensson med visionen att tillhandahålla friskvård och massage ute på företag, vilket visade sig vara en lönsam idé. Företaget växte och 2005 anslöt dottern EmmaMaria som massör som nu leder verksamheten tillsammans med pappa Tom.

Under de senaste åren har ekonomin varit stabil med många uppdrag spridda på flera arbetsplatser. Men plötsligt kom coronakrisen till Sverige och företaget drabbades direkt. 85 % av uppdragen försvann över en natt och plötsligt täckte inte inkomsterna fasta kostnader, lokalhyra och löner. Idag är uppdragen tillbaka på ca 50-60 % men de går ändå back varje månad. Det är en väldigt stressande situation då Friskvårdcenter är ett enskilt företag utan möjlighet till statliga stödinsatser. Nu blir Tom den femte att tilldelas Småföretagarstipendiet och vi hoppas att stipendiet kommer väl till pass.

Varför sökte du Småföretagarstipendiet?

– Jag sökte stipendiet som en överraskning till min pappa, säger EmmaMaria. Det är tungt att se hur en så stor del av våra inkomster från företaget bara försvunnit medan utgifterna är kvar. Min pappa, som tillhör en riskgrupp, står dessutom som ägare och är därför personligt ansvarig för att allt ska betalas. Det är tufft att se något vi byggt upp tillsammans under många år bara raseras. Därför ville jag ge oss ett litet andrum och kanske kunna minska den stressen vi båda lever under. 

Vad kommer pengarna användas till och hur kommer bidraget att hjälpa din verksamhet och omgivning?

Pengarna är ett första steg i tryggheten att kunna betala fasta avgifter och släppa lite oro för framtiden. De hjälper oss få en liten grund att stå på igen så vi klarar oss ett tag till utan att behöva använda mer privata medel. Vi har även pratat om att starta aktiebolag för att förhindra liknande situationer i framtiden och då kan pengarna kan bli en viktig hjälp. 

Hur ser du på framtiden för ditt företag?

Så länge corona finns blir det en kamp, men förhoppningsvis kommer vi ut starkare efteråt. Vi har bra företagskontakter som vi räknar med finns kvar när krisen är över så vi kan återgå och bygga vidare på det vi har. Nu känns det ändå hoppfullt igen!

Kontakta oss som du vill
Chatta med oss
Just nu är det ingen kötid
Ring oss
Just nu är det ingen kötid
Bli uppringd
Mejla oss
Vi svarar normalt inom en arbetsdag.
Varmt välkommen att ringa oss. Vi besvarar dina frågor om allt som rör försäkringar och mer därtill.
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.
Fyll i ditt telefonnummer så ringer vi dig nästkommande vardag
Mina sidor kan du logga in för att se pågående fakturor, skriva ut försäkringsbrev och ändra dina kontaktuppgifter.