Svedeas företagsblogg

På Svedea vet vi vilka utmaningar du som småföretagare ställs inför. Här på vår blogg ger vi dig tips och råd om det mesta som rör en småföretagares vardag.

Så fungerar en VD- och styrelseansvarsförsäkring

Som VD eller styrelsemedlem har du en viktig roll i att leda affärsverksamheten på ett framgångsrikt sätt. Men vad händer om något går fel och du som privatperson ställs till svars? Här listar jag några exempel på vanliga tvister och hur du och ditt företag kan skyddas vid en eventuell tvist eller skada.

Så undviker du kondensskador

En vanlig skada är kondensskador från kyl- och frysrum. Något som kan leda till röt- eller mögelskador, skador som normalt inte omfattas av en företagsförsäkring. Här är några tips på hur du kan undvika att drabbas.

Inspektera inte bara lokalen – granska hyresavtalet också!

Den rätta lokalen kan i många fall vara avgörande för dig och ditt företag. Och det gäller att slå till snabbt så ingen annan hinner före! Men ett hyresavtal kan också innehålla dolda fällor och i värsta fall leda till konkurs. Här kommer vi med några tips på vad du kan tänka på – innan du skriver på ditt hyresavtal!

Nya lokaler kräver nya möbler – men se upp för vägglössen!

Att köpa möbler second hand till din nya lokal kan vara en god affär, både för plånboken och klimatet. Var bara försiktig så du inte får med dig en och annan objuden hyresgäst, något som kan skapa dyra saneringskostnader och i värsta fall tvinga kontoret att ha stängt. Här tipsar vi dig om vad du bör tänka på för att undvika vägglöss.

Företagskultur som attraherar

Vid sidan om lön och annan kompensation så är värderingar och företagskultur något som särskilt unga värderar högt när man väljer arbetsplats. Att redan i samband med rekrytering kunna ge en tydlig bild av bolagets kultur och värderingar gör det enklare att hitta kandidater som passar för jobbet.