Försäkring för båtälskaren

Hos oss får du en försäkring som är skapad av båtfolk för båtfolk. Vårt mål är att du tryggt ska kunna njuta av ditt båtägande och få snabb hjälp om något händer.

Se ditt pris

PuL

Du kan även se pris på vattenskoterförsäkring.

Med vår båtförsäkring får du

  • nyvärdesersättning de två första åren för motorbåtens motor och utrustning
  • allriskförsäkring som gäller om du till exempel tappar GPS-plottern i sjön eller tankar bränsle i vattentanken (gäller XL- och XXL-paketet)
  • max 5 000 kr i självrisk vid brand och stöld
Innehåll L XL XXL

XXL-försäkringen kan du teckna om du har en båt med motor som är max 10 år gammal. Den gäller sedan fram till att motorn är 20 år gammal.  

Åtta olika specialförsäkringar

Våra märkesförsäkringar som är speciellt framtagna för dig som har en Anytec, Arronet, BRIG, Micore, Ryds eller en båt med Yamaha-motor. Dessutom har vi en båtförsäkring särskilt anpassad för sportfiskare och en försäkring för dig som hyr ut din båt via RTC.

Rabatt med stöldskydd

Om du skyddar din båt med söksystem, startspärr eller stöldskyddsmärkning så kan du få rabatt på din försäkring. Läs mer om hur mycket rabatt du kan få och vilka skydd vi godkänner.

Behöver du något mer?

Har du en trailer som du också vill försäkra? Eller ska du hyra ut båten eller köra i Medelhavet? Då kan du behöva en tilläggsförsäkring.

Skadefria år ger lägre självrisk

Har du din båt försäkrad hos oss får du pengar på ett självriskkonto efter varje skadefritt år. Du får 10 % av din aktuella självrisk för sjöskador avsatt till kontot. Pengarna kan du sedan använda till att betala en del av eller hela självrisken vid en skada.

Våra villkor

Här på webbplatsen försöker vi så tydligt som möjligt beskriva vad som ingår i våra försäkringar. Det är dock alltid de fullständiga villkoren som gäller. 

 Villkorssammanfattning Båtförsäkring 2017

 Fullständiga villkor Båtförsäkring 2017

 Fullständiga villkor Motorbåtsförsäkring 2016

 

Undrar du något?

Här kan du få svar på de vanligaste frågorna om våra båtförsäkringar. Hittar du inte ditt svar där kan du ringa oss på 0771-160 190 eller mejla till kundnavet@svedea.se så hjälper vi dig gärna.