Försäkring för båtälskaren

Hos oss får du en försäkring som är skapad av båtfolk för båtfolk. Vårt mål är att du tryggt ska kunna njuta av ditt båtägande och få snabb hjälp om något händer.

Se ditt pris

PuL

Du kan även se pris på vattenskoterförsäkring.

Med vår båtförsäkring får du

  • nyvärdesersättning de två första åren för båten och dess motor och utrustning (dock ej för segel av kolfiber och kevlar)
  • allriskförsäkring som gäller om du till exempel tappar GPS-plottern i sjön eller tankar bränsle i vattentanken (gäller XL- och XXL-paketet)
  • max 5 000 kr i självrisk vid brand och stöld
  • ersättning för segel, mast och rigg

Nio olika specialförsäkringar

Våra märkesförsäkringar som är speciellt framtagna för dig som har en Anytec, Arronet, BRIG, Micore, Ryds eller en båt med Suzuki-motor eller Yamaha-motor. Dessutom har vi en båtförsäkring särskilt anpassad för sportfiskare och en försäkring för dig som hyr ut din båt via RTC.

Få rabatt på din försäkring

Om du skyddar din båt med söksystem, startspärr eller stöldskyddsmärkning så kan du få rabatt på din försäkring. Du kan även få rabatt för kustskepparexamen och medlemskap i båtklubb. Läs mer om hur mycket rabatt du kan få och vilka stöldskydd vi godkänner.

Behöver du något mer?

Har du en trailer som du också vill försäkra? Eller ska du hyra ut båten eller köra i Medelhavet? Då kan du behöva en tilläggsförsäkring.

Skadefria år ger lägre självrisk

Har du din motorbåt eller segelbåt försäkrad hos oss får du pengar på ett självriskkonto efter varje skadefritt år. Du får 10 % av din aktuella självrisk för sjöskador avsatt till kontot. Pengarna kan du sedan använda till att betala en del av eller hela självrisken vid en skada.

Våra villkor

Här på webbplatsen försöker vi så tydligt som möjligt beskriva vad som ingår i våra försäkringar. Det är dock alltid de fullständiga villkoren som gäller. 

 Villkorssammanfattning Båtförsäkring 2017

 Fullständiga villkor Båtförsäkring 2017

 Fullständiga villkor Motorbåtsförsäkring 2016

 

Undrar du något?

Här kan du få svar på de vanligaste frågorna om våra båtförsäkringar. Hittar du inte ditt svar där kan du ringa oss på 0771-160 190 eller mejla till kundnavet@svedea.se så hjälper vi dig gärna.